tiistai 20. toukokuuta 2014

Engelsfors: Nyckeln

 Loppu lähestyy Engelsforsia. On kulunut tuskin kuukauttakaan Engelsforsin lukion jumppasalissa sattuneesta tragediasta, mutta valituilla ei ole aikaa toipua. Kohta heidän maailmansa kääntyy taas ylösalaisin. Kysymykset saavat vastauksia. Salaisuuksia paljastuu. Uskollisuutta koetellaan. Aika on käymässä vähiin ja Valitut voivat olla varmoja vain yhdestä asiasta - kaikki tulee muuttumaan.

Sarjan päätösosassa riitti lukemista mutta kirjaa ei silti millään olisi malttanut laskea käsistään! Kaikki kääntyy ylösalaisin eikä lukija tiedä enää mihin uskoa. Lopulta päätyykin epäilemään kaikkea. Kirjassa esitellään joitain mielenkiintoisia uusia henkilöitä ja aiemmista osista mietityttämään jääneet kohdat saavat vastauksia. Minoo pääsee vihdoin enemmän parrasvaloihin ja Linnean ja Vanessan suhteessa tapahtuu edistystä.

Jotenkin jäi loppuratkaisusta kaipaamaan sitä jotain. Yleensä Valitut ovat fantasiakirjoissa jotenkin ylivertaisia muihin nähden mutta nyt ei oikein käynyt ilmi, mikä teki Valituista erityisiä. Muuten kirjassa kyllä oli hyvä loppu ja muutenkin tykkäsin kirjasta. Joissain kohdissa sai nauraakin ihan kunnolla vaikka ilmapiiri oli kokonaisuudessaan varsin synkkä. Suosittelen kyllä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti