maanantai 12. toukokuuta 2014

Mustan tikarin veljeskunta - J.R.Ward

J.R.Wardin kirjoittama sarja vampyyrisotureista, jotka puolustavat vampyyrirotua vihollisiltaan lessereiltä. Lesserit ovat eläviä kuolleita toisin kuin vampyyrit tässä sarjassa. Sarja on varsin eroottissävytteinen ja jokaisessa kirjassa on eri päähenkilö, yleensä joku Mustan tikarin veljeskunnan jäsen.

Kirjat:
1. Pimeyden rakastaja (Dark lover, suom. 2009)
2. Ikuinen rakastaja (Lover eternal, suom. 2010)
3. Herätetty rakastaja (Lover awakened, suom. 2010)
4. Paljastettu rakastaja (Lover revealed, suom. 2011)
5. Sitomaton rakastaja (Lover unbound, suom. 2011)
6. Varjeltu rakastaja (Lover enshrined, suom. 2011)
7. Koston rakastaja (Lover avenged, suom. 2012)
8. Minun rakastajani (Lover mine, suom. 2012)
9. Vapautettu rakastaja (Lover unleashed, suom. 2012)
10. Uudestisyntynyt rakastaja (Lover reborn, suom. 2012)
11. Rakastaja - vihdoinkin (Lover at last, suom. 2013)
12. (The King, suom. lokakuussa 2014)


PIMEYDEN RAKASTAJA



Kun yön varjot laskeutuvat New Yorkin Caldwellissa, alkaa kuolettava ajojahti vampyyrien ja heidän metsästäjiensä välillä. Tämä on salaisen veljeskunnan aluetta – kuuden vampyyrisoturin, jotka ovat 

lajinsa viimeiset puolustajat. Kukaan heistä ei nauti vihollistensa tuhoamisesta yhtä paljon kuin Wrath, Mustan Tikarin Veljeskunnan johtaja.


Maapallon viimeinen puhdasverinen vampyyri, Wrath, hautoo kostoa tappajille, jotka murhasivat hänen vanhempansa kauan sitten. Wrath saa kuitenkin muuta ajateltavaa, kun hänen luottosoturinsa saa surmansa. Tältä jää puoliverinen tytär, Beth, jolla ei ole aavistustakaan synkästä verenperinnöstään eikä siitä, mitä kohtalo on hänen varalleen tarjoamassa. Wrathin on johdatettava tyttö kanssaan epäkuolleiden maailmaan…


Bethiä kalvaa kummallinen, ennenkokematon levottomuus. Hänen on mahdotonta vastustaa vaarallisen houkuttelevaa miestä, joka ilmestyy yöllä hänen luokseen outo palo silmissään. Miehen tarinat veljeskunnasta ja verestä pelottavat Bethiä, mutta hänen kosketuksensa sytyttää nälän, joka on tuhota heidät molemmat.




Ensimmäinen osa soturivampyyreistä oli kyllä varsin kiihkeää luettavaa! Asiat etenivät nopeasti päähenkilöiden välillä, mikä oli ihan mukavaa vaihtelua. Monessa kirjassa kun nykyään jahkaillaan vaikka kuinka pitkään ennenkuin mitään tapahtuu. Wrath oli aika ihana tapaus, joka sokeudestaam huolimatta tekee kaikkensa suojellakseen Bethiä. Muista sotureista sai vielä varsin ohimenevän kuvauksen mutta ihana äijäporukka on selvästi kyseessä. Lesserit olisi minun puolestani voinut jättää kokonaan pois mutta tarvitaanhan sotureille jotain vastuksia joten lesserit olivat se välttämätön paha. Iso plussa tässä sarjassa on ronski huumori. Suosittelen todella tätä kaikille paitsi ihan nuorimmille lukijoille!


IKUINEN RAKASTAJA 



Rhage, jonka sisällä raivoaa hurja peto, on Mustan tikarin veljeskunnan jäsenistä vaarallisin. Hän on paras taistelija ja aina kärkäs toimimaan hetken mielijohteesta, sillä hänen sisällään palaa Kirjurineitsyen langettama ankara kirous.

Mary Luce on kokenut elämässään kovia. Hän joutuu tahtomattaan vampyyrien maailmaan ja tarvitsee Rhagen suojelua. Marylla on oma hengenvaarallinen kirouksensa, eikä hän etsi rakkautta. Hän on menettänyt uskonsa ihmeisiin jo vuosia sitten. Pian Rhage kuitenkin tietää, että hänen on saatava Mary omakseen. Vihollisten uhatessa Mary taistelee vimmaisesti voittaakseen ikuisen elämän yhdessä rakastettunsa kanssa.

Tykästyin heti Rhageen, joka on ylimaallisen komea mutta, joka ei silti tunnu tekevän vaikutusta Maryyn. Mary puolestaan on hiljainen hissukka, joka ei millään voi uskoa, että joku mies, saati niin komea kuin Rhage, voisi olla hänestä kiinnostunut. Rhagen "peto" on myös mielenkiintoinen 
tuttavuus ja sen taltuttamiseen tarvittavat keinot varsin erikoisia. Vähän nopeasti mielestäni etenee sarjan henkilöiden rakkauselämä kun ensin ollaan kolmesataa vuotta sinkkuja ja yhtäkkiä kaikki alkavat löytää naisia itselleen. No, pientä epäloogisuutta täytyy kai kestää. Rhagen ja Maryn tarina saatiin päätökseen mutta kirja jäi kyllä muiden henkilöiden osalta ikävästi kesken. Pitää seuraava osa heti hankkia kirjastosta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti