torstai 14. elokuuta 2014

Hidden - Sophie Jordan

Readers will be clamoring to find out who Jacinda chooses in Hidden, the final installment of the steamy Firelight novels. Is it Will, the hunter she’s risked everything to save, or Cassian, the prince of her kind with whom she has an undeniable connection? Loyalties are tested and sacrifices made in this epic tale that will appeal to fans of Maggie Stiefvater, Lauren Kate, Aprilynne Pike, and Colleen Houck.

When Jacinda and Will’s forbidden romance leads to the capture of Cassian’s sister, Jacinda knows she must set things right. With her friends by her side, Jacinda hatches a daring plan to rescue Cassian’s sister. But the only way to reach her is for Jacinda to become a prisoner herself... and there’s no guarantee she’ll make it out alive.


Sarjan viimeinen osa oli vielä huonompi kuin edellinen. Juoni eteni hyvin ennalta arvattavasti ja välillä tuli todella tuskastunut olo kun Jacinda ei millään meinannut tajuta itsestäänselvyyksiä. Lisäksi en oikein ymmärrä, miksi muodonmuutos on pidettävä metsästäjiltä salassa. Drakejahan kohdellaan kuin eläimiä, koska ne näyttävät eläimiltä. Metsästäjät ja suurin osa Enkroistakin pitää drakeja eläiminä, joten ehkä heitä kohdeltaisiin eri tavalla jos kaikki näkisivät että he ovat sisimmässään ihmisiä. Voihan toki olla, että kävisi myös päinvastoin mutta toisaalta Drakien tilanne on jo todella tukala. Pian kaikki Drakit kuolevat joka tapauksessa sukupuuttoon joten jotain radikaalia pitäisi tehdä ja pian. Puolivälin jälkeen kirja oli vähän parempi mutta loppuratkaisu oli kyllä aika tylsä. Olin odottanut jotain ratkaisevampaa lopetusta Drakien ja metsästäjien välille mutta kaikki keskittyikin vain lauman asioihin. Monet asiat sivuutettiin muutenkin  suunnilleen olan kohautuksella ja ne jäivät ikävästi kaivelemaan (esim. muut laumat). 
  En nyt oikein hyvää sanottavaa keksi tästä kirjasta. Mitäänsanomaton kuvailee sitä varsin hyvin. Ymmärrän hyvin, miksi suomentaminen jätettiin ensimmäiseen osaan vaikka sellainen onkin ärsyttävää. Onpahan tämäkin sarja nyt saatu päätökseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti