lauantai 22. marraskuuta 2014

Jäljitetty - Elina Rouhiainen

Susiraja -sarjan 3. osa.


Mukaansa tempaava paranormaali romanssi yhdistää tätä päivää ja tunnistettavaa todellisuutta muinaisiin myytteihin. Kiitetyn sarjan kolmas osa.
Paluu Helsinkiin ja elämä taideopiskelijana ei olekaan Raisan odotusten mukaista, eivätkä muistot Hukkavaarasta ja Mikaelista anna rauhaa. Vampyyriystävä Konstan perustamalla klubilla yliluonnollinen väki kokoontuu juhlimaan Helsingin yössä... Konstan avulla Raisa pääsee kadonneen kaksoisveljensä Mitjan jäljille, ja pitkään piinanneet salaisuudet alkavat viimein saada valaistusta. Seikkailu johdattaa sisarukset Kreikkaan, kätketylle daimonien saarelle – ja huimaan pakomatkaan.

Sarjan kolmas osa oli kyllä pienoinen pettymys. Tapahtumia kyllä riitti mutta kerronta jäi jotenkin latteaksi. Kirjan juoni oli sinänsä hyvä mutta Daimonien käytös herätti minussa ihmetystä. Jos jotain haluaa niin kovasti, että on etsinyt sitä vuosikaudet niin ei luulisi, että antaa sen karata käsistään tuosta vain. 
Raisan käytös oli jälleen kerran ärsyttävää mutta lisäksi hyvin vainoharhaisen oloista. Raisan elämä on ihan sekaisin ja tunnelma oli vähän alamaissa koko kirjan ajan. Toisaalta Raisa pääsee tutustumaan omiin kykyihinsä ja oppii sitä kautta uusia asioita itsestään. Tykkäsin Mitjasta ja minusta oli ihanaa, että Raisa vihdoin löysi veljensä. Sisarusten välit olivat heti yllättävän lämpimät huolimatta erilaisista lähtäkohdista. Muutenkin kirjassa tutustutaan moniin uusiin henkilöihin ja melkein kaikki hahmot menivät vaihtoon. Tämä harmitti, koska lempihahmoni Niko ei sitten ollutkaan juuri mukana tässä kirjassa. 
Pikalukemisena tämä meni mutta eipä varmaan hirveän kauaa mieltä kaiherra. Täytyy jatko-osa silti lukea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti