maanantai 12. tammikuuta 2015

Seitsemäs portti - M.Weis ja T.Hickman

Kuolemanportti-sarjan 7.osa.


Nexuksen valtias Xar haluaa saada valtaansa koko universumin. Hän on lähettänyt palvelijansa patryni Haplon Kuolemanportin kautta aiheuttamaan sekasortoa kaikkiin maailmoihin, mutta nyt Haplo on pettänyt isäntänsä. Xar suunnittelee käyttävänsä Haploon nekromantian tiatoa saadakseen selville seitsemännen portin sijainnin.

Marit, Käsi-Hugh ja Alfred voivat pelastaa Haplon, mutta onnistuakseen heidän on kuljettava seitsemännestä portista. Jos portin sijainti paljastuu Xarille, koko universumin kohtalo on vaarassa. Suoriutuuko kolmikko tehtävästään vai siirtyykö maailmankaikkeuden herruus Xarille?


Jotenkin laimea päätösosa sarjalle. En kylläkään pitänyt myöskään kaikista edellisistä kirjoista vaan niissä oli suuriakin eroja. Odotin kuitenkin vähän enemmän tältä kirjalta kun hahmotkin ovat tuttuja ja loppuhuipennus tulossa. Teksti oli helppolukuista muttei sisältänyt mitään yllätyksiä joten lukeminen oli vähän tylsää. No loppuratkaisu ehkä vähän yllätti mutta toisaalta en hirveästi ollut asiaa miettinyt etukäteen.
  Loppuliitteitä en jaksanut (taaskaan) lukea mutta jos sieltä löytyy nuotit tuhotaikaa varten ja kehoitus "pitäkää hauskaa" niin voi herran jestas! Pistetään Kuolemanporttibileet pystyyn ja soitetaan Kaaos-musiikkia! Kuka ilmoittautuu mukaan?
  Oli mukavaa saada tämä sarja vihdoin päätökseen mutta enpä taida enää sen pariin palata. Tietokonepelin sensijaan saatan kaivaa esiin ja toivoa ettei se taas kaadu kuten viimeksi kävi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti