lauantai 9. toukokuuta 2015

Taivaallisen tulen kaupunki - Cassandra Clare

Varjojen kaupungit -sarjan 6.osa.
Taivaallisen tulen kaupunkiClary ja hänen ystävänsä taistelevat pahinta koskaan kohtaamaansa vihollista vastaan: Claryn omaa veljeä. Sebastian kääntää varjonmetsästäjiä puolelleen, raastaen erilleen perheitä ja rakastavaisia.
Taistelu maailman kohtalosta vaatii varjonmetsästäjiltä kauhistuttavia uhrauksia.

En millään meinannut jaksaa aloittaa tätä kirjaa, koska aloin olla jo varsin kyllästynyt koko sarjaan. Edelliset kirjat ovat tuntuneet ihan turhalta jahkaamiselta. Vaikka Jace olikin nyt saatu taas Claryn kanssa yhteen, tuntui tämä "taivaallinen tuli" vain yhdeltä lisätekosyyltä pitää rakastavaiset erossa toisistaan. Ja tämä juonihan on jatkunut jo ensimmäisestä kirjasta saakka.
  Kun kuitenkin pääsin vauhtiin, yllätyin vaihteeksi positiivisesti. Kirjan juoni oli saatu mukavasti koottua loppuhuipennukseen ja tämä "taivaallinen tuli" -soopa osoittautuikin joksikin suht järkeväksi asiaksi. Uudet henkilöt toivat kaivattua vaihtelua mutta olin odottanut alun jälkeen vähän suurempaa osallisuutta kirjan keskeisiin tapahtumiin. Nyt tuli vähän sellainen olo kuin uusien sankarien tarinaa olisi vasta pohjustettu. Kenties saamme lukea uusista varjonmetsästäjistä toisessa sarjassa!
  Tyylilleen uskollisena kirjan teksti oli erittäin viihdyttävää ja repeilin itsekseni useassa kohtaa. Simon ja Jace ovat vaan niin huippupari! Tämä kirja on ehdoton tunnelman keventäjä!
  Loppuratkaisu oli vähän erilainen kuin olin ajatellut ja ahh, niin onnellinen! Kannattaa ehdottomasti lukea sarja loppuun niin ei jää mitään hampaankoloon vaivaamaan. Tai oikeastaan, miten tämän nyt voisi jättää kesken kun minunkin, epäilijän, oli pakko se lukea! 
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti